سلامت گوش

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

Gene Therapy Offers Hope for Reversing Congenital Deafness

نا شنوایی همچنین می‌تواند در کودکی یا بزرگسالی بروز کند. همه می‎دانیم که ناشنوایی تاثیر بسیار زیادی بر زندگی کودک و خانواده او می‌گذارد زیرا زبان و ایجاد ارتباط در 3 سال اول زندگی اتفاق می‌افتد، ناشنوایی می‌تواند همه این موارد را تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات یادگیری در مدرسه و محیط زندگی ایجاد کند. غربالگری زودهنگام، تشخیص و درمان کودکان با مشکلات ناشنوایی کمک می‌کند تا مهارت زبان آموزی را مانند دیگران یاد بگیرند. از آنجا که تشخیص مشکلات شنوایی در نوزادان سخت است، بیشتر بیمارستان‌ها حتما بررسی لازم را انجام می‌دهند.


چه چیز باعث ناشنوایی در نوزادان و کودکان می‌شود؟
کاهش شنوایی و ناشنوایی می‌تواند ژنتیکی باشد یا بر اثر جراحت و بیماری بروز کند. در برخی موارد هم علت ناشنوایی ناشناخته است. حدود 90 درصد از نوزادان با ناشنوایی ژنتیکی والدین با شنوایی مناسب دارند. عوامل ژنتیک حدود 50 درصد ناشنوایی‌ها را شامل می‌شود. حدود 25 ژن در ناشنوایی موثر هستند. تقریبا 30 درصد از کودکان با ناشنوایی نقص هنگام تولد دارند. در چنین مواردی ناشنوایی بخشی از یک سندرم است.


بیماری‌هایی که می‌توانند موجب ناشنوایی نوزاد شوند شامل عفونت دوران بارداری مانند سرخجه، سیتومگالو ویروس، توکسوپلاسموز، هرپس و سفلیس است. نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می‌آیند هم در خطر ابتلا به ناشنوایی هستند.


بعد از تولد ضربه به سر یا عفونت دوران کودکی مانند مننژیت، سرخک و آبله مرغان می‌تواند باعث ناشنوایی شود. برخی درمان‌ها مانند آنتی بیوتیک استرپتومایسین و داروهای مرتبط هم می‌تواند باعث ناشنوایی شود. عفونت گوش نیز می‌تواند به تدریج باعث کاهش شنوایی شود.

ناشنوایی انواع گوناگون دارد
زمانی که صدا به گوش خارجی می‌رسد در کانال گوش حرکت کرده به پرده صماخ می‌رسد. ورود صدا باعث تکان خوردن پرده صماخ می‌شود که در نتیجه سه استخوان کوچک در گوش میانی حرکت می‌کنند. در این مسیر کانال گوش، پرده صماخ و گوش میانی صدا را از دنیای خارج به گوش داخلی می‌آورند. درون گوش داخلی هزاران سلول مویی نازک صدای وارده را تشخیص داده و به سیگنال‌هایی که روی اعصاب شنوایی سوار شده تبدیل می‌کند که پالس عصبی به مرکز شنوایی در مغز می‌فرستد

ناشنوایی ممکن است در هرکدام از قسمتهای این مسیر اتفاق بیفتد
ناشنوایی ژنتیکی زمانی اتفاق می‌افتد که صدا از گوش خارجی وارد گوش میانی می‌شود. انسداد در کانال گوش، آسیب در پرده صماخ یا عفونت در گوش میانی از جمله شرایطی است که میتواند موجب ناشنوایی ارثی شود. این نوع از ناشنوایی موقتی است و معمولا با انجام عمل جراحی بهبود می‌یابد.


ناشنوایی حسی زمانی اتفاق می‌افتد که سلولهای مویی داخل گوش داخلی نمی‌توانند نوسانات ورودی را تشخیص دهند یا پالسهای عصبی به مغز منتقل نمی‌شود. عفونت‌های پیش از بارداری، کمبود اکسیژن هنگام تولد یاعوامل ژنتیکی می‌تواند باعث این نوع ناشنوایی شود.


ناشنوایی ترکیبی زمانی رخ می‌دهد که کودکی که ناشنوایی حسی دارد ناشنوایی ژنتیکی هم داشته باشد. بسیار مهم است کودکانی با ناشنوایی دائمی مشکلات شنوایی گوش میانی‌شان درمان شود تا شنوایی‎شان بیش از حد کاهش نیابد.

غربالگری نوزاد برای ناشنوایی
نوزادان با یکی دو آزمایش غربالگری میشوند تا مشخص شود نوزاد چقدر به صدا واکنش نشان می‌دهد. هردو آزمایش 5 تا 10 دقیقه طول می‌کشد، بدون درد بوده و زمانی که نوزاد در خواب است هم می‌توان انجامش داد.


در آزمایش OAE یک میکروفون در گوش نوزاد قرار می‌گیرد. میکروفون به کامپیوتر وصل شده و صدای ملایم کلیک کردن به گوش نوزاد فرستاده شده و پاسخ گوش داخلی به صدا ثبت می‌شود.


در آزمایش AABR صدای آرام کلیک کردن از طریق سمعک به گوش نوزاد می‌رسد. سنسورها در سر قرار گرفته و به کامپیوتر متصل می‌شود تا فعالیت امواج مغزی را در واکنش به صدا اندازه‌گیری کند.

  • sman tavasoli
  • ۰
  • ۰

All about piercing baby's ears

بد فرمی گوش نوزادان:
شکل گوش نوزاد در ابتدای تولد امکان دارد غیرطبیعی و دارای برجستگی باشد که معمولاً با گذشت زمان التیام می یابد، گاهی شکل گوش نوزاد غیر طبیعی است و گاهی با افزایش سن، گوش نوزاد بزرگ می شود و نگرانی برای والدین ایجاد می شود. درصورتی که والدین برای رفع این مشکل در کودک خویش بموقع اقدام نکنند امکان دارد در آینده این اشخاص با کاهش اعتماد به نفس و مشکلات روحی ناشی از آن روبرو شوند.

اندازه طبیعی گوش نوزادان:
شکل و فرم و اندازه گوش در تمامی اشخاص متفاوت است. ولی گوش طبیعی و عادی باید با جمجمه زاویه ای ۲۵ تا ۳۰ درجه داشته و فاصله لبه های آن تا جمجمه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلی متر باشد.

انواع بدفرمی گوش نوزادان:
گوش آویزان: گوش تشابه زیادی به یک فنجان دارد و انحنای گوش به طرف داخل است.

بدفرمی استال گوش: تا شدگی گوش غیرعادی است که میتواند سبب ایجاد یک لبه شود و گوش شخص را مثل گوش جن و پری کند.

میکروتیا: گوش شخص زیادی کوچک و رشد نیافته است.

ماکروتیا: گوش فرد بی اندازه بزرگ است.

گوش جمع شده: قسمتی از گوش فاقد پوست و غضروف در بخش خارجی پشت گوش است.

گوش گربه ای: لبه های گوش به طرف جلو تا شده است، مثل گربه.

گوش پنهان: بخش فوقانی انحنای گوش در درون سر پنهان شده است.

ایجاد شکاف در لاله گوش: یک تو رفتگی در لاله ی گوش ایجاد می شود.

گوش علامت سوالی یا گوش کاسمن: گوش مثل یک علامت سؤال است. فاصله ای بین لاله ی گوش و انحنای خارجی گوش وجود دارد.

آترزی: بسته بودن مجرای گوش خارجی. در این باره امکان دارد علاوه بر مجرا، لاله گوش و استخوانچه های گوش میانی هم درگیر باشند.

آنوشیا: فقدان کامل لاله و مجرای

گوش لوله ای: گوش ها به طرف جلو لوله شده مانند یک طومار.

گوش ویلدرموت: انحنای بالای گوش معکوس شده و به طرف سر بیمار است.

عوامل تاثیر گذار بر فرم گوش نوزادان:
1- ژنتیک و وراثت
2- بد خواباندن نوزاد
3- بد فرمی گوش نوزاد بر اثر یک حادثه

درمان بدفرمی گوش نوزادان:
1- بد فرمی گوش نوزاد به صورت مادرزادی:
الف) بیشتر مواقع با بزرگ شدن سن و رشد ناحیه سرگوش ها کوچک تر میشوند و به سمت نرمال شدن روی می آورند.

ب) بعد از 5 سالگی کودک میتوان با استفاده از عمل جراحی فرم گوش را طبیعی کرد.

ج) استفاده از آتل برای درمان گوش غیرطبیعی نوزاد که باید توسط متخصص بر روی گوش نوزادان نصب شود.

2- برای مواقعی که گوش نوزاد به خاطر بد خوابیدن بد فرم شده است:
 بد خوابیدن دلیل بد فرم شدن آن است و سفارش می کنم یک چسب ضد حساسیت را باز نموده و یک سر آنرا به لاله گوش چسبانده و بخش دیگرش را به سر نوزاد وصل کنید. پس از چند وقتی گوش به وضعیت طبیعی خویش برمی گردد.

  • sman tavasoli